AS Sigurd Hesselberg selger på Økern

Illustrasjon: Alliance Arkitekter

Skanska har kjøpt 100 % av aksjene i Hesselberg Eiendom Oslo AS. Selskapet eier tomt på 19 000 m2 midt på Økern i Oslo, og Skanska planlegger å bygge mellom 280 og 400 leiligheter samt næringseiendom på tomten.

– Dette er akkurat den typen tomt vi er på utkikk etter, sier Konserndirektør i Skanska Eiendomsutvikling, Thorbjørn Brevik i en pressemelding. Den ligger i et område i stor utvikling, midt i et knutepunkt. Her har vi alle muligheter til å utvikle et fantastisk flott prosjekt i en spennende og ny bydel.

Tomten Skanska har kjøpt ligger plassert midt på Økern, kun 300 meter fra kollektivknutepunktet med både T-bane og buss, og med det nye Økern-senteret i umiddelbar nærhet.

Prosjektet har planlagt oppstart i 2022, og leilighetene skal bygges over 4 byggetrinn som planlegges ferdigstilt i 2027.

AS Sigurd Hesselberg kjøpte eiendommen i 1939 og har benyttet denne til egen virksomhet. I 1976 ble det oppført et administrasjonsbygg på eiendommen, som for øvrig har blitt brukt til veiavdelingen som tidligere var Norges største asfaltentreprenør (dette ble solgt til Veidekke i 1989), og maskinavdelingen som representerer agenturene for en rekke store fabrikker deriblant Komatsu og Bomag.

Hesselberg har samtidig med salgsbeslutning på Økern inngått avtale med Bulk om å bygge et nytt anlegg for Hesselberg Maskin og Hesselberg Truck på Bulk Park Lindeberg. Bygget blir på 16.000 m2, og skal stå klart første kvartal 2020.

Selger engasjerte Akershus Eiendom som megler i transaksjonen på Økern, og var for øvrig flankert av Advokatfirmaet Haavind. Kjøper fikk bistand fra Advokatfirmaet Selmer.

 

, , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *